DSR match 17 december te Heemskerk

Zo het NK DSR 2023…  :whistle: 
Als je nu een WTF momentje hebt dan is dat ok. Dat is precies het gevoel dat DSR schutters elke keer krijgen als ze de wedstrijdbriefing krijgen ; )

Nope, dit is het Belgische parcours LVR shoot-off dat ik gisteren heb kunnen organiseren met een fijne crew. Ook daar is er een jaar klassement en een shoot-off. Voor diegene die niet mee zijn, LVR België heeft een zeer bewogen jammerlijke geschiedenis achter de rug met topmomenten, intriges, botsende ego’s en lag op sterven na dood in de lappenmand na een paar ondoordachte overnames geregeld in schimmige achterhoekjes. En dan kwam nog corona.
Voor mij persoonlijk is dit weekend echt een apotheose momentje geweest te zien dat LVR terug levend is en opnieuw draait met mensen die gewoon lekker willen knallen zonder dat er geld of ego’s aan te pas komen. De hoeveelheid geduld, diplomatie, tong bijten en vergaderingen met clubs, federaties en overheid is amper te benoemen.  Dat was gisteren/zaterdag. Dus, whatever zondag zou brengen, kon men humeur al niet meer naar de zak krijgen.
Voor men kids uit hun bed zijn sprongen mijn vrouw en ik de auto in. Broer nog even oppikken en hup naar kikkerland. Onderweg hoor ik “beautiful day”, “here comes the sun” en
Geen zondagschauffeurs of wielerterroristen op de baan. Het zonnetje schijnt, geen flitsers en rustig cruisen we naar Heemskerk.
Vorige DSR match was een ramp met de MP5. Met de velddemontage nog op mijn maag stappen we de kantine van “De vrijheid” binnen.
Wat fijn altijd om zo begroet te worden door Jan en alleman. Gezelligheid troef. En OMG hoeveel volk loopt daar rond? Het lijkt wel of ze hier iets gratis weg geven.
Snel effe die laders vol proppen en dan naar de briefing. En kijk, weer het bekende WTF momentje.
Ditmaal in de vorm van een wiskundig kansspel bedacht door één of andere Hollandse mafkees.
Je kon namelijk een bonus krijgen als je langer op de baan bleef staan en tussen bepaalde tijdsframes de stoppin zou afschieten. Die bonus kon tot 30% oplopen als je tussen 200 en 209,99 seconden aftikte. Wat, hoe, waarom, wie, tjonge, meen je dat nou? Ok, die had ik niet zien komen. Even naar de voorlopige scorings kijken zou misschien opheldering kunnen geven. Van boven stond Merijn met 122 seconden en aardig wat punten, zonder bonus, maar in die top acht toch een paar die zich daar met behulp van de tijd bonus een plaatsje gevonden hadden. Zeer verwarrend allemaal.
Ow ja, hoe weet je nu wat de tijd is? Wel, je kan een grote houten munitiekist mee krijgen met daarop een timer geschroefd. Die box vijf stages meesleuren geeft je meteen ook 100 punten op. Maar, je mag er niet op leunen of je wapen op leggen. Hmm, tempting…

Dit is dus de echte briefing van de kwalificatieronde.

Bon, toeval of niet, na bijna 5 jaar elke match als eerste de baan opgejaagd te worden kreeg ik de eer om als allerlaatste te gaan. De man die toen nog op plaats acht stond zal ongetwijfeld stress op zijn eikel gehad hebben tot de laatste seconde. Hoe zeggen ze dat ook weer, de laatste zullen de…

RO: Schutter gereed? (nope, eigenlijk nooit maar wat doe je er aan?) stand by. En dan klopt ie op mijn schouders, de biep hoor ik meestal toch niet. We stuiven naar de eerste liggende box. Op 50meter dansen er drie ballonen op een denkbeeldig technodeuntje. Opgefokt door een ventilator die op zijn beurt afgeschermd is door een NO shoot die je een aanmaant om toch maar beter een slow te dansen of je bent een berg punten kwijt. Wel, lucky shot maar twee ballonen met één shot en meteen ook nummer drie die zijn laatste adem uitblaast.

Enkel bij DSR, van stage1 naar twee mocht je u enkel verplaatsen door te rollen. Yep, rollen zoals in een slechte actiefilm. Bij enkele schutters zag ik meteen een beeld van een gestrande walvis die ze terug in de zee duwen. Heren, kunnen jullie please onderbroeken aandoen met een sluitende elastiek tot boven je billen. Buiten stond er al een wielertoerist op de deur te bonken met de vraag of hij zijn fiets mocht parkeren tussen die bilspleet. Komaan, het trekt daar als een hoer in Heemskerk, dat kan toch niet dat je dat niet voelt. Eens elegant in box 2 gerold zag je een meesterkaart op 50m. Appeltje eitje ware het niet dat je ook een speelkaart tenminste 1x dient te raken om hem te laten tellen. En twee of driemaal verdubbelde zelf je schijfscore.

Bon, gaan ouwe rukker. De kist heb ik niet mee gepakt. Mijn battleplan was net zoals de schutter, simpel. Zo snel mogelijk overal door blazen. Door de tunnel glijden en op het paard om een tros bowlingpins te bevuren. Na zestien pins is het magazijn leeg en ik ga stijf door voor tijd. Tapdansend door de banden die je loopweg versperren. En dan sta je voor stage 4. Daar mag je half laden op de brits. Vervolgens 180 graden echt op je rug gaan liggen om ondersteboven door te laden en met twee schouders vlak op de brits drie A4’tjes te bevuren. Graag vijf treffers per papier om ze te laten tellen.
Ook het ontladen dient ondersteboven te gebeuren. Omgekeerde zwaartekracht is iets dat gekke dingen doet bij mensen. Magazijn uittrekken en laten vallen maakt dat ie gewoon op je snoeter terecht komt. Terug wegrollen gaf bij velen een wapenoriëntatiestoornis die gelijk stond aan een gezellig praatje met de RO die jouw levenskeuzes even op een rijtje zette.

Al bij al, ook dit ging vlotjes. Dan was je er bijna. Stage 5 staand, niet vergissen van shootingbox of van kistbox snel nog even een bergje kleiduifjes tot pulp prakken. De stoppin keek me aan met een blik van “en om welk uur ga jij me omleggen? Heb je de berekening gemaakt? break-even point…” “Get some” en zonder ook maar een seconde te verliezen zorg ik dat die jongen op plaats acht in de ranking zijn weekend naar de zak was…  Sorry man  :friends:
Ik tik af met blijkbaar 111 seconden, als enige onder de twee minuten.  Miep miep miauw zou roadrunner zeggen.

Shoot-off here we come…  :pompom:

Maar dat is voor https://www.youtube.com/watch?v=ALf2EA7neKM morgen.

 De wekker heeft straks een vijf als eerste cijfer. Ik kruip tevreden en voldaan nu men bedje is. Morgen schrijf ik deel twee wel.
Thx aan de crew. Wat zouden we zonder jullie doen?
Thx aan de sponsor, maar daar morgen meer over.

Joe