DSR match 10 september te Drachten

Sniperpoker

De aankondiging schept al verwachtingen, even YouTube doorzocht op sniperpoker dan kom je filmpjes tegen met op speelkaarten schieten op langere afstanden. Van poker snap ik helemaal niets ben niet van het kaarten.

Afijn zaterdag spulletjes voorbereid, vorige week al speciale koppen gezet voor reactieve doelen.
Zondag om 0800 vertrek richting het hoge Noorden even de dijk over en met 1 1/2 uur ben ik er dan is Nederland toch niet zo heel groot.
Mezelf gemeld bij het inschrijfbureau ik was de eerste van mijn Squad (dat blijkt later een nadeel)
De plattegrond bekeken en inderdaad veel precisie en kleine doelen, maar wel flinke bonuspunten als je die raakt.
7 magazijnen opgetopt met een mix aan munitie wat softnoses voor de Theo’s en de bowlingpins en wat gewone munitie voor de kaarten en dergelijke.
Niet vergeten wat waar zit op de riem anders gaat het plan de mist in.

Even op de baan gekeken om de boel te verkennen en toch nog een wissel gedaan van een 30schots naar een 40schots magazijn dat lijkt me toch een beter plan.

Bij de briefing veel bekende gezichten en daar blijkt dat ik als eerste mag starten omdat ik ook als eerste van het Squad aanwezig was dat doe ik dus ook niet meer. Nooit te oud om te leren.

Stage 1
Liggend vanaf een bridge 6 speelkaarten 2x raken en een golfbal om de punten te verdubbelen voor de zekerheid elke kaar drie keer beschoten (je kan zomaar een keer missen) daarna met vijf schoten eindelijk de golfbal geraakt.

Door naar stage 2 de schiethoudingen zijn niet zo heel erg beroerd ook de friezen worden een dagje ouder merk ik.

Stage 2
15 Theo’s hangen geduldig te wachten om door een horizontale sleuf beschoten te worden en ook daar weer een golf bal of een speelkaart om de punten te verhogen, ik probeer de speelkaart drie keer te raken maar weet niet zeker of dat gelukt is, de golfbal vind ik toch lastig. Bij de vorige stage was de afstand tegen de 50 mtr en nu minder en mijn buks is ingeschoten op 50 mtr richtpunt raakpunt. Dat durfde ik hier niet aan.

Naar stage 3
Die was een beetje ingewikkeld, 15 bowlingpins dat viel best mee maar je mocht maar een schot per gat door de barricade doen, daar zaten vijf gaten na vijfde schot weer bij eerste gat beginnen of zoiets.
Dit was al lastig te onthouden en ben dus na drie pins (de gemakkelijkste gaten) gestopt toch weer 90 punten verdiend.

Stage 4
Weer een barricade met een sleuf horizontaal vind dat best fijn, eigenlijk niet elke keer te moeten gaan liggen en je rug verdraaien.
Deze keer vijf A5 kaarten die vragen om minimaal 6 treffers en twee speelkaarten die beide om precies drie treffers vragen die A5 gingen prima maar die speelkaarten niet helaas. Nog even door de kijker goed gekeken of ze er allemaal wel zes treffers hadden, bij de speelkaarten waren de drie treffers moeilijk te zien verdomd kleine dingen zijn dat.

stage 5
Geweer laten hangen en pistool gebruiken om 10 bowlingpins eraf te schieten, bij een volle bak kreeg je flink veel (500) punten best de moeite om te doen.
Het ging bij mij moeizaam moet toch meer pistool oefenen had twee magazijnen nodig om de boel op te schonen.

Stage 6
Golfballetjes wie dat elke keer bedenkt moeten ze een rotsschop geven, ik heb een kijker met een enkele stip en moet dan ergens in het luchtledige blijven zweven ongeveer een golfbal hoogte boven de golfbal zeg maar.
Voor mij niet te doen en meteen de stoppin omgelegd ik had een tijd van 290 sec nog net binnen de tijd die op 300 stond.

Fijn dat we wat meer tijd kregen en ik vergeet nog te melden dat je je uitrusting goed moet controleren want mijn rode stip bij de kijker deed het niet die bleef zwart omdat de batterij leeg was.
Gelukkig had ik nog wel iets om mee te richten.

De crew van Drachten hartelijk bedankt voor deze match, al met al nog op een 19e plaats beland in de voorlopige score dus niet eens zo heel erg verkeerd gegaan.